omni. coffee roastery

omni. er et mikroristeri i Vorupør i hjertet af Thy.

Kaffebønnerne er specialty coffee og ristes omni med bønnens oprindelse i fokus. Risteprofilerne designes efter hver kaffes unikke potentiale og smagsnuancer. Ristningen af bønnerne foregår ressourcebevidst og nænsomt.

Bønnerne udvælges med omhu efter et princip om at handle med ansvarlige, transparente samarbejdspartnere.

Altid med smag, kvalitet og sæson for øje.

  • De udvalgte kaffebønner klassificeres som Specialty Coffee, som er en betegnelse for den højeste kvalitet på tværs af alle led i værdikæden.

    Bønnerne scores efter et pointsystem fra 0-100, og der gives en bred vurdering af bønnens kvalitet. Over 80 point klassificeres som Specialty Coffee.

  • Ved at drikke specialty coffee understøtter du en branche under pres med store udsving i produktionsvilkår og økonomisk indkomst, og et landbrug der i høj grad er afhængig af vores klima.

    Når du køber omni. er du med til at betale en fair pris for den kaffe, du drikker, som hjælper kaffebønnerne i deres udvikling og understøtter, at de kan blive ved med at dyrke høj kvalitet. 

1 af 3

Laura

Laura Rannje, der driver kafferisteriet i Vorupør, flyttede til Thy i 2023 med drømmen om at leve et bæredygtigt liv med plads til frihed, fleksibilitet og frisk luft.

Hun driver sin virksomhed ud fra princippet om organisk vækst, og det vigtigste er, at have sig selv med hele vejen.

Som iværksætter er Laura interesseret i at drive en virksomhed, der inspirerer hende selv og andre, hvor udvikling og passion er vigtigere end økonomisk vækst.

Forhåbentlig kan hun være med til at skubbe til interessen for Specialty Coffee udenfor storbyerne, og dele viden og erfaring om kaffens potentiale og uendeligt spændende smagsunivers. 

Omni som ristemetode

Jeg rister ‘omni’; det vil sige, at kaffen ristes således, at den kan bruges til både filter og espresso. 

Omni rist sætter kaffebønnens oprindelse i fokus frem for risteprofilen og bryggemetoden. Jeg synes, at kaffebønnen fortjener den omhu og respekt, som den også er dyrket med. 

Omni rist er en simpel og alsidig ristemetode, der tilgodeser den enkelte bønnes potentiale. 

Mine risteprofiler designer jeg ud fra kaffens potentiale, terroir og oprindelse, så smagsnuancer og aroma bedst kommer til sin ret. En omni-rist sikrer mindre spild og gør det nemmere for dig at vælge din favorit bønne. Du behøver ikke vælge mellem ‘espresso rist’ og ‘filter rist’, afhængig af hvordan du brygger din kaffe. Du kan derimod gå efter de smagsnuancer, du bedst kan lide. Samtidig giver det dig mulighed for at udforske forskellige bryggemetoder med samme bønne uden at gå på kompromis med smagen.